közlekedés

Megközelítés gépkocsival

Nyugati irányból érkezők az M3-as autópályán Hatvan-Galyatető lehajtónál letérve, a 21-es számú főúton Pásztóig autózva, majd Galyatető irányába Hasznoson, Mátrakeresztesen keresztül érik el Fallóskút tábláját. Itt Mátraszentimre is fel van tüntetve, de még 4 km-es út vár ránk Bagolyirtás érintésével. Mátraszentimre település a 2408-as számú útról balra letérve érhető el. Az első elágazásnál bekanyarodva, majd a településtábla (Mátraszentimre, Alkár) után rögtön jobbra kell kanyarodni. Az Arany János utca végén szemben már látszik a Darázshegyi Panzió és Faházak. Itt balra, majd az első utcán jobbra kell kanyarodni és 80 m után jobbra található kapubejárón kell behajtani.

Keleti rányból érkezők az M3-as autópálya Mátrafüred lehajtójánál letérve érnek be Gyöngyösre. A 3-as főutra balra kell kanyarodni, majd Mátrafüred irányába a 24-es főúton 18 km megtétele után balra kell letérni a 2408-as útra. Ezen az úton 12 km után Galyatetőn át, valamint a mátraszentistváni kereszteződésen keresztül haladva, az első útelágazónál jobbra kell fordulni egy meredekebb útszakaszon. Ez már a Rákóczi út Mátraszentimre településen. Az első lehetőségnél jobbra kanyarodást követően, szintén jobbra található az autóbejáró. Télies útviszonyok esetén a 2408-as úton tovább kell haladni és Mátraszentimrére a táblával jelzett úton bekanyarodni. Ezen az úton érdemes maradni (a templomnál erősen jobbos kanyar van) egészen a buszfordulóig, ahol balra, rögtön a Vadvirág Hotelt követően fel kell kanyarodni. Jobbra már látható a Darázshegyi Panzió kőépülete.

Tervezd meg utadat a Google Maps segítségével, de mi szeretjük a Waze alkalmazást is!

Megközelítés autóbusszal

Budapestről naponta 2 közvetlen buszjárat indul a Stadionok állomásról. A 08.15-kor induló járat Fallóskútig közlekedik, a 17.00-kor induló járat végállomása a panzió melletti buszfordulóban van, minden esetben a mátraszentimrei Vadvirág Turistaház megállónál kell leszállni. Egyébként ma már Vadvirág Hotel van a turistaház helyén.

Az Alföld irányából több buszjárat közlekedik Mátraházáig, ahonnan átszállással lehet eljutni Mátraszentimrére, szintén a Vadvirág Turistaház (most Vadvirág Hotel) megállónál kell leszállni.

Megközelítés vonattal

Sajnos Mátraszentimrére vasúttal közvetlenül nem lehet eljutni. Javasolt Gyöngyösre vonatozni (2022. december 11-től Budapestről óránként közvetlen járatok), ahonnan át kell gyalogolni az autóbuszpályaudvarra (néhány autóbusz a vasút bejárati útnál is megáll) és felszállni a Mátraszentimrére közlekedő autóbusz járatra. Túrázóknak ajánljuk, hogy a vasútállomásról csak a Mátravasút állomásig gyalogoljanak, ott a Szalajkaházig közlekedő járattal a végállomásig gyönyörű tájon keresztül vonatozzanak, aztán csaknem 5 km gyaloglás a zöld négyzet turistaúton egészen a panzióig.
A másik irányból Pásztóra érdemes vasúttal utazni, itt a vasútállomásról indul közvetlenül a mátraszentimrei autóbusz járat. Sajnos 13 óráig csak 3 járat, valamint este 8 órakor még egy járat jár csak a szakaszon. Iskolai előadási napokon 15.20-kor is indul egy járat Mátraszentimrére.

Integrált vasúti és autóbuszos menetrend egyben a menetrendek.hu oldalon!

Transzferjárat

FIGYELEM! Új szolgáltatásunk bevezetéseként transzferjárat rendelhető Gyöngyös (esetleg Vámosgyörk) és Pásztó vasútállomás vagy buszállomásról a Darázshegyi Panzióba és vissza. A szolgáltatást saját kisbusszal teljesítjük Gyöngyös 10.200.- Ft/8 fő (Vámosgyörk 13.700.- Ft/8 fő), Pásztó 7.500.- Ft/8 fő összegért. A transzfer szolgáltatást előre megrendelt időpontban és kizárólag a be- és kiszállás idejére való megállással teljesítjük. Természetesen kevesebb személlyel is igénybe vehető a megadott összegért. A feltüntetett összeg egy irányra vonatkozik.
A transzferjárattal egyelőre kerékpárszállításra nincs lehetőség.
Amennyiben távolabbi településről kérsz transzfert, kérjük írj árajánlatkérést részünkre.

Megközelítés kerékpárral

Nagybátony irányából az országos kékkör kerékpárjelzést követve juthatunk el Galyatető megkerülésével a sárga kerékpárjelzéshez, ezen továbbtekerve jutunk ki a 2408-as útra (Bőgös-rét). Forduljunk balra és az első lehetőségnél jobbra a mátraszentimrei Rákóczi utcába. A buszfordulónál jobbra kanyarodva jutunk el a Darázshegyi Panzióba. A kék kerékpárjelzés mentén Mátraalmás központjában hangulatos pihenőben szusszanhatunk egy kicsit. Továbbá az út mentén az Egererdő Zrt. több kerékpáros pihenőt épített ki. Találhatunk ilyet a Rudolf-tanyai elágazónál, a Nyírjes-bérci elágazásnál, valamint 1 km távolságra tőlünk a Bőgős-réten.

Másik irányból jó lehetőség a Mátravasút használata akár gyalogosan, akár kerékpárral, hiszen a panziótól 4 km távolságra van az erdő közepén a Gyöngyös-Szalajkaház kisvasút végállomása, ahonnan gyalogosan a zöld négyzet turistaúton juthatunk el a Darázshegyi Panzió és Faházakig. Ha kerékpárunkkal érkezünk, akkor javasoljuk a kisvasút végállomásától a dózerúton északi irányba indulást (egy darabig együtt a zöld sáv jelzéssel, majd jobbra elkanyarodik) és végig tekerve rajta (edzettebbeknek ajánlott) belecsatlakozik a sárga jelzésű kerékpárútba, itt balra, azaz tovább felfelé tekerve majd 2 km után érjük el a Bőgős-rétet és a 2408-as pásztói utat. Itt ugyancsak balra kell kanyarodni, gurulni az első kereszteződésig, majd jobbra feltekerni és az első úton ismét jobbra feltekerni, ahol jobb oldalon már meg is találtál bennünket.

Kerékpáros- és gyalogos túrázóknak szívesen nyújtunk segítséget a Mátra turistaútjain, erdészeti útjain való túrákhoz. Igény esetén, előre egyeztetve túravezetést is vállalunk kedves vendégeinknek.

Csodálatos kerékpáros útvonalakat járunk be, amelyeket szívesen megosztunk a kerékpárral túrázni szándékozó kedves vendégeinkkel is.

1 / 7
Darázshegyi Panzió - Felső-Mátra déli oldalán egy igen szép panorámás úton
Felső-Mátra déli oldalán egy igen szép panorámás úton
2 / 7
Darázshegyi Panzió - Kilátás Galyatetőre a sárga kerékpárjelzésen, Szénégetők és Bőgős-rét között
Kilátás Galyatetőre a sárga kerékpárjelzésen, Szénégetők és Bőgős-rét között
3 / 7
Darázshegyi Panzió - Kék kerékpárút a Magas-Mátra déli oldalán - Négyeshatár
Kék kerékpárút a Magas-Mátra déli oldalán - Négyeshatár
4 / 7
Darázshegyi Panzió - Kerékpáros kék jelzésen panoráma Sombokorra és a Kékesre
Kerékpáros kék jelzésen panoráma Sombokorra és a Kékesre
5 / 7
Darázshegyi Panzió - Kerékpáros útvonal, trekkinggel is járható
Kerékpáros útvonal, trekkinggel is járható
6 / 7
Darázshegyi Panzió - Kerékpáros útvonal gyönyörű panorámával
Kerékpáros útvonal gyönyörű panorámával
7 / 7
Darázshegyi Panzió - Kerékpáros útvonal, trekkinggel is járható
Kerékpáros útvonal, trekkinggel is járható