vélemények

Vendégkönyv

Várjuk kedves Vendégeink észrevételeit, élményeit a nálunk töltött napokról. A vendégkönyvbe íráshoz bejelentkezés szükséges, amit megtehetsz Google vagy facebook fiókoddal, esetleg odalunkon regisztrált email cím segítségével.

15. Sándor Mária Ildikó
2022. 12. 28. 15:46:04

„Jövőre, újra, ugyanitt”

2021-ben vált bizonyossá ennek a Darázshegyi Panziónak a vendégváró varázsa, és újra eljöttünk, itt töltöttük 2022 karácsonyát. Ennél szebb ajándék nem is lehetett volna – saját magunknak!
A ragyogóan tiszta, hatalmas ablakokon beáradt a napfény. A hallban ott strázsált a Darázs, épp hogy meg nem szólalt: „Visszajöttetek?” s a gyönyörű „őrszem” vidáman tekintgetett a pici asztalokon elhelyezett karácsonyi díszekre, mintha az ő érdeme lenne itt minden… Mintha az otthoni kényelembe érkeztünk volna meg, csak épp más bútorok, és barátok közé.
A hegyek ölelő karja közt szerényen megbújik a Darázshegyi Panzió, és csak aki „betéved”, az ámul el a fényűző, luxus kényelmet biztosító szobák, és a cseppet sem szokványos fürdőszobák láttán. A padlófűtés által megteremtett kellemes környezet láttán.
Ki volt ennek a helynek a megálmodója? Ki fedezte fel, ki álmodta meg sok-sok éve az itt roskadozó faházak rom-tanyája helyén egy sokmilliós beruházás megvalósításának merész tervét? Talán a Darázs ihlette a tervet? Bármi volt is, kellett hozzá Márk és Tündi kitartása, és annyi óriási erőfeszítés, amire kevesen lettek volna képesek. És a pihe-puha takarókkal felszerelt szobák, a szobákban halkan zümmögő klíma, az erdei táj szemet pihentető látványa – minden a pihenni vágyók kényelmét szolgálja!
És a turista utak csábítása? Mert ezekről se feledkezzünk meg! „Zöld” Flexi busz repíti az utasokat, ha már a fájós lábakkal nehezen menne a gyaloglás. Vagy a Kékes-tetőn lévő kilátóba feljutni, csak egy kétszázas pénzérmére van szükség. Lehet a lépcsőkön felfelé araszolni. Mesés a kilátás! Úgy érzi az ember, az egész világot magához ölelheti!
Elmerengünk a régmúlt idők homályába vesző történetekről, Szent László királyról. Aki menekülve a kun üldözők elől, Istenhez fohászkodva, lovával átrepült egy szakadék felett. Lovának patkó-nyoma ma is látható az egyik sziklában – örökre. A Mátra ezer mesével vár minket. El kell indulni, és a kirándulás öröme felbecsülhetetlen! S amíg a kávéra várunk, halk motyogás hangja hallatszik az andalító csendben. Ki beszélhet?
Aztán a Darázsra pillantva meglátjuk: mozog a szája, hozzánk beszél… Azt suttogja, hogy elárul nekünk egy óriási titkot: nemsokára a vendégek lovas-túrákra is mehetnek Ábel irányításával. Ábel (Márk és Tündi százkezű segítője) állatorvosnak tanul és vele született készsége a lovak iránti rajongása! Lesz majd itt egy pár ménből álló lovas-tanya, és nincs csodálatosabb élmény, mint lóháton barangolni az erdei környezetben! Hallgatni a madarak csicsergését, belélegezni az ózondús levegőt, gyönyörködni a táj szépségében. Csodálkozni, hogy a tavaly látott, kicsi ezüstös fenyő mennyit nőtt, és látni a körülötte repkedő szitakötőket. Aranyszínű pettyekkel tarkított a szárnyuk… Csak el kell jönni ide, és a szívünk vezet minket. A madarak meg az égi csillag-ösvényeken repkednek, iránytű nélkül!
Amikor a lelkünk feltöltődik ezernyi emlékkel és hazatérünk a Panzióba, ott vár minket Tündi : töltött káposzta a karácsonyi „magyaros” ünnepi étel és a desszert is egy valóságos remekmű, tejszínhabbal és aszalt gyümölcsökkel megrakott vanília-puding kehely.
Egész Mátraszentimrén nincs hozzá fogható szeretet és kedves vendéglátás!
Aki egyszer eljön ide, azt mondja majd: „Jövőre – újra – ugyanitt – veletek!
Boldog Új Évet mindenkinek! B U É K ! 2023!

Ha osztályozni kellene a szállásunkat? Tíz csillagból 15 lenne a megfelelő.
Sándor Mária Ildikó, (dr.N.A.Lné) és családja véleménye 2022.dec.21-26.

 

14. Máté Andrea
2021. 10. 17. 19:04:32

Nagyon kedves házigazdák fogadtak minket, akikhez bármikor fordulhattunk, szeretettel bántak mindenkivel. A szobák szépek, kényelmesek, rendkivül tiszták. Az ételek, italok finomak és bőségesek. Mindez korrekt árak mellett. Köszönjük szépen ezeket a szép napokat!

 

13. Sándor Mária Ildikó
2021. 05. 28. 17:05:20

Mátraszentimrén a Mátra legszebb gyöngyszeme, a Darázshegyi Panzió.
A Darázshegyi Panzió parkjában napi őrjáratot tart két jól megtermett „emu”.
Párját ritkító beruházással az alkony szürkületébe fénykoszorút varázsol az óriási fürdőmedence hívogató kék fénye, s a szauna is kényelmet ígér!
A főépület ötcsillagos kényelemmel várja a a vendégeket. Hatalmas méretű ablakokon árad be a fény a földszinti hallba, étkezőbe. Az asztalkákat körbe ölelik az elegáns kis fotelek. Elegancia és kényelem!
Minden faházban, és minden szobában padlófűtés garantálja a kellemes meleget. A fürdőszobákban az ezeregy éjszaka meséit idéző csodálatos csempékkel káprázatosan gyönyörű idillt teremtettek. Az ablakok ragyogóan tiszták. Aki egyszer betéved ebbe az álom-környezetű üdülőbe, élvezi a kényelmet, a tisztaságot, a figyelmességet, az örökös kedvességet, nem fog vágyni idegen élményekre! Az esti fényben csillogó medence felszínén fodrozódó pici hullámok csalogatnak: „gyere, élvezd a meleget” …
A túraútvonalak, mesébe illő, titokzatos neveikkel, mint a „Bagolyirtás”, a „Vörös-kő kilátó”, vadregényes hangulatot varázsolnak. A kilátó teraszáról messzire látni, hát beindul az ember fantáziája. Kitalálunk egy mesét a gyerekeknek: már nem is a kilátó csúcsán állunk, hanem egy kővár ormán……….. A vár ura vendégségbe várja cimboráját, az éjszaka fejedelmét! Éjfekete szélvész lovakkal vágtat a hintó! Nem kell lovász – aki hajtson, nem kell szakács, aki főzzön! Tálak telve minden jóval! Majd amikor elbúcsúznak, a vár urának messzire zúg öblös hangja: a barátját holdtöltére visszavárja! …Lassan ideje indulni.... A gyermekek is vidáman gyalogolnak… talán a mesén jár az eszük?
S mit mondhatnék a Csörgő szurdokról? A titokzatos „Bögö” rétről? Ez a Mátra leg-vadregényesebb tája. Csak figyelni kell, s az erdő mesél nekünk!
És a reggelik hangulata? A hidegtálakat díszítő kismadár figura, vagy a főtt tojás–egérke a szegfűszeg szemecskéivel és ötletes farkincájával – nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek szívébe is belopja magát! Látszik, mennyire szívből jövő a gondoskodás és az igényesség, minden tekintetben! A meleg sült császár-zsemlék illata keveredik a tea különleges ízvilágával. Természetesen bármikor iható a presszókávé. A kávé finom illatának, a sütemények csábításának képtelenség ellenállni...Ennél ízlésesebb kiszolgálás? Nem létezik!
Amikor a szálláshelyet értékelnénk a Mátrában, ***** a Darázshegyi Panzióé!
Aki egyszer itt nyaralt, annak szíve örökké vágyik vissza!
Jövőre, újra, ugyanitt – eljövünk és találkozunk!
Sándor Mária Ildikó, Dunakesziről

 

12. Sziládi József
2020. 08. 23. 15:19:34

7 éve járunk ide, nem véletlenül. A barátias, családias vendégszeretet, amit mindig kapunk azt nem lehet eléggé megköszönni. A változatos növényi tej és gluténmentes finom reggelik, vacsorák és sütemények külön köszönetet érdemelnek. Annak aki nagyon jó hegyi levegőre vágyik, túrázni szeretne a környező hegyekben, túra után lazítani szeretne a méretes medencében, vagy a jakuzziban, annak nagyon ajánlom a Darázshegyi Panzió és Faházak -at. Mi még biztosan visszatérünk.

 

11. Palotás Rozina
2019. 06. 25. 09:58:38

Ősszel voltunk itt legutóbb. Azóta tovább szépült a Panzió. A felújított "zöld" szobában laktunk. A családias, kedves légkör, a vendégszeretet és a konyha színvonala változatlanul 5 csillag :) Külön köszönet a diétás ételeim ötletes, változatos elkészítéséért! Köszönjük! Októberben újra jövünk :) Szeretettel Rozina és Gyuri

 

10. Győri Krisztina
2018. 10. 28. 19:24:34

Mindenkinek ajánljuk ezt a gyönyörű helyet!Meseszép kellemes környezet,igényes ellátás,udvarias kiszolgálás!Nagyon kedves,mosolygós embereket ismertünk meg.Nagyon hálásak vagyunk mindenért és jövőre is visszatérünk!Üdvözlettel:Krisztina,Csaba,László,Éva

 

9. Veres Tünde
2018. 09. 17. 13:11:11

Szuper hely! Maximális figyelmességet kaptam szuper környezetben! Nagyon elégedett voltam és biztos, hogy vissza fogok térni! Tünde

 

8. Fábiánné Andrea
2018. 07. 27. 15:38:02

Felejthetetlen három napot töltöttünk itt. Az egyetlen rossz dolog az volt, hogy hamar eltelt.A hely szépsége, a kedves vendéglátás, az ételek finomsága mind kiemelendő.Nagyon jól éreztük magunkat, biztosan visszatérünk!

 

7. Rita Koszta
2017. 06. 01. 10:46:44

A környezet csodálatos, nyugtató, pihentető, a levegő fantasztikusan tiszta, a házigazdák végtelenül udvariasak, kedvesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Az ételek nagyon finomak, bőségesek, a kiszolgálás tökéletes. A hangulatos faházikóban istenien éreztük magunkat, minden reggel kipihenten ébredtünk. Feledhetetlen élményben volt részünk, e pár nap minden pillanata igazi kikapcsolódás volt. Eldöntöttük, hogy még idén visszatérünk, alig várjuk hogy újra átéljük ezt a pár pillanatnyi szabadságot, békét és nyugalmat, mely szinte érezhetően fiatalítja a mindennapi rohanásban megfáradt embert. Köszönet a Mátrának, köszönet a panzió kedves gazdáinak!

 

6. Kajtor Erika
2017. 02. 18. 06:51:00

A tervezett napok helyett csak 1 napot tudtam ott tölteni, de a hely nyugodtsága, a havas táj feltöltődésre ideális! A szállásadók végtelenül kedvesek, barátságosak, mely az ott épp megszálló vendégeket is jellemezték. Egyszerű, de tökéletesen tiszta szoba várt. Bőséges, házias, nagyon finom ételt kaptam. Biztosan visszamegyünk még a családommal.

 

5. Ujhelyi-Nagy Marianna
2016. 10. 25. 10:19:11

Nagyon jól éreztük magunkat! Legjobban a házigazdák kedvessége tetszett, de a szállás is nagyon jó volt, a felszereltség tökéletes, az ellátás fantasztikus!

 

4. Nemeskéri Erzsébet
2016. 10. 24. 15:54:31

Igazi vendéglátó családba kerültem a Darázshegyi Vendégházban. Csendet nyugalmat kerestem a csodás őszi Mátrában. Tökéletes választásnak bizonyult ez a mátraszentimrei vendégház.
A házigazdák kedvessége, figyelmessége, segítőkészsége páratlan. A félpanziós ellátás nagyon bőséges, rendkívül finom, egészséges és ráadásul mindig szemet gyönyörködtető is a tálalás.
A faház tökéletes kis otthon , kényelmes, hangulatos . Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nagyon barátságos, családias környezetben szeretne a Mátrában pihenni.
Mi máskor is jövünk, az biztos.

 

3. Lengyel József
2016. 10. 09. 09:08:15

Tiszta kényelmes szobákra, kedves, rugalmas személyzetre, hatalmas reggeli és vacsora választékra számíthat az idelátogató. Télen padlófűtés fokozza a komfort érzetünket, meleg időben pedig a kőház kellemesen hűsítő hatása. A folyamatos fejlesztések eredményeként már jakuzzi és egy méretes medence is a repertoárhoz tartozik, melyek kellemes hőmérsékletűre vannak felfűtve folyamatosan. A bár kínálata vetekszik a nagyvárosi koktél bárok széleskörű választékával és a kávé költemények....rá gondolok és ingerenciát érzek azonnal kocsiba ülni akár csak 1 kv kedvéért:D

 

2. Tünde Szabó-Topor
2016. 05. 02. 09:13:08

Végre egy olyan hely a Mátrában, ami klasszikus és újító egyben. Vadregényes, barátságos és a tulajdonosok mindent megtesznek,hogy jól érezd magad. Fenn vagy az ország tetején és van mindenféle alternatív tej(!!), mindenféle olyan ételből választhatsz, amiért Pesten a lábad lejárod és a legtutibb újítás a limonádék elképesztően izgalmas sora. Nem hittem el, de van uborkás-rozmaringos, levendulás-mézes, bazsalikomos-almás....és még egy csomó olyan, amit meg sem tudok jegyezni. Szóval, ha hegyi levegőre vágytok, látogassatok el ide! Köszönjük, jó volt Nálatok!

 

1. Darázshegyi Vendégház és faházak
2016. 03. 20. 11:07:54

Minden kedves volt és leendő vendégünk véleményét szeretettel várjuk.