kőház

Házirend

Szeretettel köszöntjük kedves Vendégeinket a Darázshegyi Panzióban és a Darázshegyi Faházakban!
A házirendünk célja, hogy minden Vendégünk a lehető legnagyobb nyugalomban tölthesse pihenését, ezért kérjük a Házirend minden pontjának betartását!

 

 1. A szállóvendégek nyugalma, pihenése a legfontosabb számunkra, így azt megzavarni nem szabad. Folyosókon, közös helyiségekben szaladgálni, ugrálni, hangoskodni tilos. A szobában a hangerőt úgy kell beállítani, hogy az a többi vendég nyugalmát ne zavarja. Ennek érvényesítése 21 órától 8 óráig fokozottan érvényes.
 2. A szobák és faházak az érkezés napján 15.00 órától állnak rendelkezésre, azaz 15 órától 20 óráig foglalhatók el. 20 óra után is van lehetőség érkezni előzetes egyeztetés szerint. Távozás napján a szobát, faházat 10.00 óráig lehet igénybe venni. Amennyiben korábbi érkezés vagy későbbi távozás igénye merül fel, a mindenkori árak alapján, illetve a foglaltság, szabad kapacitás függvényében megoldható. Korábbi érkezés (legkorábban 12 órától) 12.000.- Ft/szoba, 18.000.- Ft/faház, későbbi távozás (legkésőbb 13 óráig) 12.000.- Ft/szoba, 18.000.- Ft/faház.
 3. A bejelentkezés fényképes személyi azonosító okmánnyal lehetséges (személyi igazolvány, vezetői engedély). Ha a Vendég a megfelelő okmányt nem tudja felmutatni, átadni, a szállás elfoglalása nem lehetséges.
 4. A panzió épületében, szobáiban ajánlatos váltócipő használata. Kérjük fokozottan ügyeljen a tisztaságra, hiszen mindannyiunk érdeke a higiénia. A lakótér túlzott szennyeződése esetén 15.000.- Ft takarítási felárat számolunk fel.
 5. A panzió szobáiba számkódos elektronika bitosítja a bejutást, amelynek kódját a bejelentkezéskor adjuk meg. A faházak lakói hagyományos kulcsos rendszerrel tudnak a faházba bejutni. A faház kulcsának elvesztése 15.000.- Ft megfizetésével jár.
 6. A szobákban és a faházakban kizárólag az oda bejelentkezett Vendégek tartózkodhatnak. Megbeszélés tárgyát képezi, ha a Vendéghez vendég érkezik és meg szeretné tekinteni a szállást. Erről a személyzetet értesíteni szíveskedjen.
 7. A panzió és a faházak lakói a panzió területén található bárban vagy a medence melletti bárban a nap bármely szakában (07.00-21.00) fogyaszthatnak, illetve a reggeli és a vacsora idején plusz fogyasztás lehetséges a panzió étel- és italkínálatából. A fogyasztás ellenértéke minden esetben a szobához vagy a Vendég nevére kerül bejegyzésre, amelyet távozáskor a szobaszámlával együtt lehetséges rendezni.
  Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a kintről behozott italok kizárólag a szobában vagy a kerti grillnél fogyaszthatók (közösségi tereken, az udvar többi részén, medencéknél, étkezőben, társalgóban nem).
  A panzió és a faházak lakóinak az a'la carte reggeli elfogyasztására a panzió étkezőjében 08.00-10.00 (korábbi időpont megbeszélés tárgya, későbbi időpont nem lehetséges) óráig van lehetőség. Vendégeinknek lehetősége van vacsorát is igényelni, amelyet előre egyeztetni szükséges. A vacsora minden esetben fix menüből áll és kizárólag egyetlen időpontban, téli időszámítás esetén 18.00 órakor, a nyári időszámítás esetén 19.00 órakor van lehetőség elfogyasztani. Kérjük az időpontok pontos betartását! Amennyiben az időpont betartása nem lehetséges vagy nehézségekbe ütközik, úgy kérjük a vacsorát NE igényeljék a kellemetlenségek elkerülése végett. Ha a megrendelt vacsora kiírt időpontjára nem érkezik meg a Vendég és több, mint 15 percet késik, úgy a vacsorát felszolgálni nem áll módunkban, de a megrendelt vacsora díja felszámolásra kerül.
 8. A panzió területén korlátozott számban parkolási lehetőség biztosított, illetve a területet északról határoló Darázshegyi utca panzió felé eső oldalán lehetséges további parkolás. Sem a panzió területén, sem az utcában nincs parkolási díj. A közbiztonság jónak mondható, ennek ellenére a Darázshegyi Panzió és Faházak a gépjárműért és a benne elhelyezett tárgyakért felelősséget nem tud vállalni. Amennyiben nagy értékű tárgyait szeretné biztonságban tudni, úgy a panzió szobáiban lehetőség van kis méretű széf használatára.
 9. A közös helyiségekben, közösségi helyeken hagyott tárgyakért, értékekért minden Vendég saját maga felel, a panzió és faházak üzemeltetőitől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!
 10. A panzió és faházak Vendégeinek a kültéri medence és a jakkuzzi használatának díját a szállásár tartalmazza. A kültéri medencék használata 7-től 21 óráig lehetséges. Ha a használni kívánt medence nincs nyitva, kérjük a személyzet segítségét a kinyitással kapcsolatban. A medencék környékén fokozott óvatossággal közlekedjünk, a csúszásveszély mindenkor fennáll, különösen téli fagyos időszakban. A medencékben, illetve medencékbe ugrálni, a vendégek nyugodt fürdőzését zavarni szigorúan TILOS! A medencékben, szaunában, közösségi tereken saját italt fogyasztani nem szabad (kizárólag helyben vásárolt ital fogyasztható), törékeny tárgyak, elektronikai eszközök használata szigorúan TILOS! A panzió italkínálatából speciális polikarbonát pohárban többféle italt tudunk felszolgálni. Ételt a madencékbe, szaunába vinni szigorúan TILOS! A 18 év alattiak medencehasználatáért a szülő tartozik mindennemű felelősséggel. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a medencékben 12 év alattiak szülői felügyelet nélkül NEM TARTÓZKODHATNAK!
  A jakkuzzi mellett, a medencebár tetején található panorámás finn szauna használatának díját a szállásár nem tartalmazza. A szauna be és kikapcsolását a személyzet végzi. A szauna használati díja 3.000.- Ft/fő/óra, de minimum egyszeri bekapcsolási díj 5.000.- Ft. Azaz 1 fő esetén a használati díj 5.000.- Ft/óra, 2 fő esetén 6.000.- Ft/óra. A szauna és a medencék használata is TILOS alkohol, drog hatása alatt! A szaunát mindenki csak saját felelősségére használhatja! A 14 éven aluli gyermekek számára a szauna használata nem ajánlott! Aszaunát 18 év alatti gyermekek szülő, illetve felnőtt kísérete és állandó felügyelete mellett és felelősségére vehetik igénybe. A szaunában az egészséges embereknek ajánlott leghosszabb egybefüggő tartózkodási idő 8-15 perc. Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a szaunában, illetve a szabadtérbe lépve a padlózat erősen nedves lehet (téli időszakban jeges is), ezért fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt! A szaunákba törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.), vagy bármely más balesetet, sérülést előidézhető dolgot bevinni szigorúan TILOS!
 11. A Panzió és Faházak területén a hatályos törvények értelmében a 18. életévüket be nem töltött Vendégek nem fogyaszthatnak szeszes italt!
 12. Mindannyiunk biztonsága érdekében szeretnénk nyomatékosan felhívni a figyelmet, hogy a szobákban főzés, sütés, vasalás, otthonról hozott nagy teljesítményű elektromos berendezés használata, dohányzás, valamint minden további tűz- és balesetveszélyes tevékenység szigorúan TILOS! A Darázshegyi Panzió és Darázshegyi Faházak nemdohányzó szálláshely, így dohányozni csak az arra kijelölt helyeken lehet. Aki a házirend ezt a pontját nem tartja tiszteletben, az 30.000.- Ft megtérítésére kötelezhető az üzemeltetők felé. Az okozott kár súlyosságának függvényében ez az összeg növekedhet.
 13. Kérjük kedves Vendégeinket, hogy bármely technikai, műszaki problémát, működési rendellenességget a személyzetnek jelezni szíveskedjenek, hogy mielőbb intézkedni tudjunk az elhárításról.
 14. A panzió és faházak kinti területén élő állatok etetése a személyzettel való egyeztetést követően lehetséges. Az állatokat bántani, molesztálni szigorúan TILOS!
 15. A panzió szobáiba és a faházakba háziállatot fogadni nem tudunk, a szobákba és a faházba háziállatot bevinni szigorúan TILOS! A külterületre háziállat behozható, amennyiben a panzió háziállatait nem inzultálja a behozott állat. A behozott állat által okozott piszkot kérjük összeszedni szíveskedjen.
 16. A hálószobákban, illetve ágyban az étkezést kérjük mellőzni szíveskedjen.
 17. A panzió és a faházak területén lévő bel- és kültéri eszközök használata a Vendég saját felelőssége, az eszközöknél kiírt szabályok betartása, betartattása a Vendég felelőssége. Az eszközök nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért semmilyen jogcímen nem igényelhető kártérítés.
 18. A panzió és a faházak teljes területén térítésmentesen vehető igénybe a vezeték nélküli internetszolgáltatásunk (wifi).
 19. A Darázshegyi Panzió és a Darázshegyi Faházak területén az indokolatlan használatból eredő vagy a szándékosan okozott kárért, károkért annak okozója vagy törvényes képviselője anyagi felelősséggel tartozik.

 

Mátraszentimre, 2020. június 1.

 

Marosiné Löffler Tünde és Marosi Márk